2015. április 30., csütörtök

A műtét - mintha egy kis családba csöppentem volna!

A műtéti napon szívélyesen és kedvesen fogadott mindenki, aranyosak voltak és egyből megkaptam a műtét előtti gyógyszereket az asszisztens hölgytől, majd egy kis papírmunka következett és végül megérkezett a doktornő is, aki segítőkész volt és kicsit megnyugtatott, hogy az érzéstelenítő után szinte semmit nem fogok érezni (persze ezt magamtól is tudtam, de ilyenkor kell a megerősítés a doktortól is).

Kis késéssel kezdtük a műtétet, ami fokozta picit az izgulást. Egy masszázs ágy szerű műtős ágyon kellett hason feküdni a délelőtt folyamán, először kaptam a sok kis érzéstelenítőt a tarkó részre, majd az első 3-4 injekció kellemetlensége után a többit már nem is éreztem igazán. Ezután elkezdődött a graftok körbevágása egy speciális körkéssel, ami egyáltalán nem fájt. 

Olyan érzés volt innentől, mint ha egy bukósisak lenne rajtam és azt piszkálnák a hátsó részén. A doktornővel kb. végig lehetett dumcsizni, mindig tájékoztatott hogy éppen mit történik, mit csinál. Közben mivel lukas volt az arc részen az ágy (mint egy masszázs ágyon) tudtam telefonozni, facebook-ozni, videókat nézni vagy éppen olvasgatni. 

Miután a doktornő körbevágta a graftokat, jött a kivétel. Dél körül meglettünk az első fázissal és jöhetett az ebédszünet. Délután már nem kellett hason fekvésben lenni, félig ülő-fekvő pozícióban kellet maradni innentől, hogy a felső részt a hajvonalat megrajzolják, illetve elkezdjék a beültetést. Majd következett a második adag szuri a hajvonal körül. Ugyanúgy az első pár kellemetlen volt, viszont a többi már nem volt fájdalmas. Ez a rész több szempontból jobb volt, ugyanis tudtam közben tévét nézni és nem nyomta az ágy az arcomat. A doktornő berakta a graftokat 3-4 centis csíkban az új hajvonalnál. Ez szerintem egy gyorsabb folyamat volt, de lehet hogy csak azért tűnt úgy, mert kényelmesebb pozícióban voltam. 

Hajbeültetés előtt és után

Délután 3-4 felé meg is lettünk az első nap tervezetével. Elvileg reggel 8-tól este 6-ig volt a tájékoztatóban, de mondta a doktornő hogy velem jól haladtak, úgyhogy hamarabb meglettünk. A második nap már nem izgultam annyira, hiszen tudtam mi vár rám :) Nagyjából ugyan így zajlott a nap, minden rendben volt végig és meglettünk ugyancsak 4-ig mindennel! 

A doktornő és az asszisztensek végig nagyon szimpatikusak voltak, válaszoltak minden kérdésemre és nekem is jó érzés volt, hogy jó kedve volt mindenkinek, lehetett viccelődni, stb. A második nap végére úgy éreztem magam, mintha egy kis családba csöppentem volna, nagyon jó volt végig a hangulat. 

A végén kaptam egy pelenkaszerű textil darabot, azt kellett éjszaka a fejem alá rakni. Emellett vigyázni kellett hogy ne üssem be és ne nagyon feküdjek a befogadó területre. Kaptam egy virág spriccelő üvegcsét valamilyen steril folyadékkal, amivel óránként kellett nedvesen tartani a beültetett részt kb 4 napig. Később már erre sem volt szükség és 7-10 nap múlva elkezdtek leesni a pörkök, jött a gyógyulási időszak.

Hajbeültetés után 1 héttel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése